زیست فناوری کشاورزی

مرکز جامع اطلاع رسانی

تحقیق درباره پنبه و برنج تراریخته ادامه دارد

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: برای تحقیق درباره محصولات تراریخته هیچ محدودیت و ممنوعیتی نداریم و اکنون پنبه و برنج تراریخته در حال آزمایش است.

سورنا ستاری عصر چهارشنبه در حاشیه مراسم رونمایی از سامانه شناسایی و ردیابی دام زنده (اسب) که در سازمان دامپزشکی کشور برگزار شد، در جمع خبرنگاران افزود: آزمایش و تحقیقات در زمینه محصولات تراریخته در بخش غذا از دید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بحث معرفی یک داروی جدید تفاوتی ندارد.
ستاری اضافه کرد: زمانی که می خواهیم یک داروی جدید را به کشور معرفی کنیم باید مراحل استاندارد، تأییدیه بالینی و دیگر پروتکل های بهداشتی را بگذراند؛ بنابراین رهاسازی یا تجاری سازی هر محصول غذایی نیز به عبور از این فرایندها نیازمند است.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری تاکید کرد درباره محصولات تراریخته در غذا همانند معرفی دارو حساسیم و گفت: اکنون موضوع تحقیقات محصولات تراریخته در ستاد بیوتکنولوژی پیگیری می شود.
وی افزود: ما با هرگونه محدودیت و ممنوعیت در تحقیقات نوین مخالفیم؛ به طوری که در زمینه سلول های بنیادین در سال های اخیر کارهای خوبی صورت گرفته است.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری یادآوری کرد: مسائل شرعی در زمینه سلول های بنیادین با مراجع فقهی حل و فصل شد و اکنون ایران در این بخش یکی از پیشتازان به شمار می رود.
ستاری اضافه کرد: به طور قطع رهاسازی و تجاری سازی این محصولات در صورت تأیید سازمان استاندارد، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت جهاد کشاورزی و دیگر سازمان های ذیربط باید طبق پروتکل های استاندارد اجرایی شود.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: در یک سال گذشته در بحث توسعه علوم غذایی اتفاق هایی رخ داده و تقلبات، سموم و آلاینده های جدید در مواد غذایی قابل تشخیص است.
وی اعلام کرد: تاکنون ۲۰۰ نوع سم جدید در باقیمانده های غذایی شناسایی شده است.

 


ستاری درباره تقلب های مواد غذایی نیز گفت: اکنون با مجهزسازی آزمایشگاه های ما به دستگاه های جدید، شناخت تقلب های مواد غذایی قابل تشخیص است؛ به طور نمونه تقلب در آبلیمو به راحتی شناسایی می شود.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری اضافه کرد: تقلب در تولید آبلیمو برای سلامت افراد جامعه مشکلی ایجاد نمی کند اما افراد سودجو با این اقدام و کم فروشی مرتکب تخلف می شوند که برای ما قابل شناسایی شده است و در صورت مشاهده با متخلفان از سوی دستگاه های اجرایی برخورد می شود.
از سامانه شناسایی و ردیابی دام زنده (اسب) با حضور «سورنا ستاری» معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، در سازمان دامپزشکی کشور رونمایی شد. 

 

منبع خبر

 

گروه: تراریخته یا اصلاح ژنتیکی شده نوین، پنبه تراریخته، برنج تراریخته و سلامت غذا

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اخبار ویژه

اخبار

این پایگاه اطلاع رسانی به کارگروه کشاورزی ستاد توسعه زیست فناوری تعلق دارد.