تأیید یک برنج حاوی پرو ویتامین آ توسط موسسه استاندارد غذایی استرالیا و نیوزیلند
- منتشر شده در چهارشنبه, 02 اسفند 1396 11:50

غذای بهدستآمده از برنج حاوی پرو ویتامین A لاین GR2E، اکنون در استرالیا و نیوزلند قابلعرضه است. موسسهی FSANZ گزارش تأییدیه خود را برای پروندهی A1138 ارجاعشده توسط مؤسسهی بینالمللی تحقیقات برنج جهت دریافت تأیید محصولات غذایی بهدستآمده از لاین برنج GR2E منتشر کرده است.
برنج تراریخته (اصلاح ژنتیکی شده نوین) فوق به لحاظ ژنتیکی بهگونهای اصلاح شده که کاروتنوئیدهای پرو ویتامین A بهویژه بتا کاروتن را در دانه تولید میکند.
یک ارزیابی ایمنی و یک ارزیابی ریسک تغذیهای برنج تراریخته لاین GR2E بهعنوان مدارک تکمیلی به این گزارش الصاق گردیده است. در بررسیهای بهعملآمده همچنین هیچگونه نگرانی بالقوه درزمینه بهداشت و ایمنی عمومی یافت نشده است.
بر اساس دادههای ارائهشده در پروندهی در دست بررسی و دیگر اطلاعات در دسترس، محصولات غذایی بهدستآمده از لاین GR2E جهت مصرف انسانی همانند محصولات غذایی بهدستآمده از دیگر ارقام معمول برنج، سالم محسوب میشوند.
مترجم: سیدمحمد پیشدار