تکذیب فیلم تولید برنج پلاستیکی توسط انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
- منتشر شده در شنبه, 25 فروردين 1397 16:42

رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران گفت: هیچ دلیلی علمی برای اثبات ضرر محصولات تراریخته وجود ندارد و تولید آن با نوع سنتی محصولات تفاوتی ندارد.
محمد حسین عزیزی در خصوص مصرف محصولات تراریخته (اصلاح ژنتیکی شده نوین) در کشور گفت: سابقه مصرف محصولات تراریخته در کشور به ۳۰ سال میرسد. این در حالی است که این محصولات در کشورهای دیگری نظیر آمریکا تولید و به کشورهای دیگر صادر میشود.
وی افزود: رشد و پرورش محصولات به روش سنتی نیازمند زمان و رسیدگی طولانی مدت است در حالی که با دستکاری ژنتیکی محصولات، سرعت رشد و تولید را افزایش داده و حجم تولید محصولات را افزایش میدهند بنابراین تولید این محصولات از لحاظ مالی برای مصرف کنندگان مقرون به صرفه بوده و سطح تولید در کوتاهترین زمان را امکان پذیر میکند. این درحالی است که تغییرات ژنتیکی دراین محصولات با موافقتها و مخالفتهای زیادی همراه بوده است.
وی عنوان کرد: در حال حاضر نسبت به عوارض مصرف محصولات تراریخته مباحثی، چون افزایش بیماری هایی، چون سرطان مطرح میشود و واکنشهای زیادی را در کشور ما به دنبال داشته است در حالی که هیچ دلایل منطقی و علمیای مبنی بر ضرر مصرف این محصولات اثبات نشده و در میزان فواید و مضرات آن با محصولات طبیعی تفاوتی ندارند.
وی گفت: همه محصولات تراریخته موجود در کشور وارداتی است و در حال حاضر هیچ تولید داخل در این زمینه نداریم. تغییرات ژنتیکی جوجه ۵۰ گرمی را ظرف مدت ۳۰ روز به مرغ ۳ کیلویی تبدیل کرده و میزان شیردهی گاو را از ۳ لیتر به ۵۰ لیتر در روز تبدیل کرده است. در شرایط که به طور سنتی پرورش این دامها به شکل سنتی نیازمند زمان زیاد است.
رییس انجمن علوم وصنایع غذایی ایران اظهار داشت: انتشار فیلم های تولید برنج پلاستیکی و افزودن مواد شیمیایی به محصولات خوراکی صحت ندارد و به محصولات تراریخته مربوط نمی شود. براین اساس به مردم اطمینان می دهیم سلامت همه محصولات تراریخته توسط وزارت بهداشت آزمایش شده و قبل از ورود به بازار مصرفی ارزیابی می شود.
وی در پایان اذعان داشت: بهره مندی ازمحصولات تراریخته منجر به کاهش سطح فقر جهانی درجمعیت زمین شده و حجم تولیدات را در کشورهای تولید کننده افزایش داده است.