تولید موز طلایی با ویتامین A بالا تا سال 2021
- منتشر شده در یکشنبه, 11 اسفند 1398 06:24

پروژه Banana21 در سال 2005 برای جبران کمبود مواد غذایی در اوگاندا و کشورهای همسایه شروع به فعالیت کرد. در این پروژه موزهای خوراکی قابل قبول برای کشاورزان و مصرفکنندگان با مقدار افزایش یافته آهن و پیشساز ویتامین A مورد استفاده قرار گرفتند.
از همان ابتدا در سال 2005، پروژه Banana21 بر مبنای تولید ارقامی از موز با دارا بودن پیشساز کارتنوئید آغاز به کار کرد که توانست 50 درصد از ویتامین A مورد نیاز برای هر فرد (300 گرم برای هر شخص در روز) را تامین کند. با توجه به پیشرفت قابل توجهی که تاکنون به دست آمده است، احتمال دارد که لاینهای گیاهان تراریخت تا سال 2021 جایگزین شوند و این امر میتواند تاثیر بهسزایی در جبران کمبود ویتامین A در بسیاری از مناطق فقیر همچون روستاهای اوگاندا، که موز از جمله میوههای پرمصرف است، داشته باشد.
اهمیت موز به عنوان یک محصول غذایی مطمئن (گیاهی چندساله با تولید سالیانه، و توانایی سازگاری با دورههای طولانی خشکسالی) همراه با هزینه پایین میتواند در نهایت منجربه تولید “موز طلایی” در دهههای آتی شود.