میزان کشت وتولید محصولات باغی
- منتشر شده در جمعه, 10 آذر 1396 23:31
بر اساس آمارنامه های وزرات جهادکشاورزی، محصولات باغی در هشت زیرگروه شامل میوه های دانه دار، میوه های هسته دار، میوه های دانه ریز، میوه های خشک، میوه های سردسیری، میوه های نیمه گرمسیری، میوه های گرمسیری و سایر محصولات باغی طبقه بندی شده اند (جدول 1). همچنین متوسط سهم هریک از این زیرگروه ها از سطح زیر کشت (سطح بارور + سطح نابارور) و تولید کل نیز به ترتیب در اشکال 1 و 2 ارائه شده است.
با توجه به تنوع بالای اقلیمی، کشور ایران قابلیت تولید انواع متفاوتی از محصولات باغی از میوه های گرمسیری تا سردسیری را دارد. مطابق انتظار با توجه به آنکه ایران کشوری خشک و نیمه خشک است، 50 درصد کل سطح زیر کشت محصولات باغی کشور را میوه های مناطق خشک و نیمه گرمسیری تشکیل می دهد. محصولات نیمه گرمسیری با سهم تولید 40 درصدی از کل تولیدات باغی رتبه ی اول را در اختیار دارند. زیرگروه نیمه گرمسیری بیشترین تنوع محصولات از خرما تا مرکبات را شامل می شود. سطح زیر کشت و میزان تولید هر یک از گروه های محصولات باغی در اشکال 3 و 4 ارائه شده است.
جدول 1- انواع زیرگروه های محصولات باغی
کل 1- متوسط سهم سطح زیر کشت هر یک از زیرگروه ها از کل سطح زیر کشت محصولات باغی در بازه ی زمانی 7 ساله
شکل 2- متوسط سهم تولید هر یک از زیرگروه ها از تولید کل محصولات باغی در بازه ی زمانی 7 ساله
شکل 3- سطح زیر کشت زیرگروه های مختلف محصولات باغی در بازه ی زمانی 7 ساله
شکل 4- تولید زیرگروه های مختلف محصولات باغی در بازه ی زمانی 7 ساله