زیست فناوری کشاورزی

مرکز جامع اطلاع رسانی

وضعیت جهانی کشت محصولات تراریخته در سال 2018

 

 

در بیست و سومین سال تجاری‌سازی محصولات تراریخته در سال 2018، 26 کشور 191/7 میلیون هکتار از محصولات تراریخته را کشت کردند که نسبت به سال گذشته، 1/9 میلیون هکتار افزایش داشت.

 

 

 

محصولات تراریخته اولین بار در سال ۱۹۹۶ در سطح تجاری تولید شدند. با گذشت بیست و سه سال سطح زیر کشت این محصولات بیش از ۱۱۳ برابر شده است و از 1/7 میلیون هکتار به 191/7 میلیون هکتاررسیده است. از سال ۹۶ میلادی تاکنون مجموعا ۲.۵ میلیارد هکتار زیر کشت این محصولات رفته است. این حقیقت فناوری تولید محصولات تراریخته را به سریعترین فناوری پذیرفته شده توسط بشر تبدیل کرده است.

 

 

از مجموع 191/7 میلیون هکتار سطح زیر کشت محصولات تراریخته در سال 2018، سهم 5 کشور صنعتی 46% و سهم 21 کشور در حال توسعه 54% بوده است.

 5 کشور برتر تولید کننده محصولات تراریخته به ترتیب آمریکا، برزیل، آرژانتین، کانادا و هند بودند.

 

 

 

پذیرش محصولات تراریخته اصلی در ایالات متحده آمریکا، برزیل، آرژانتین، کانادا و هند، به عنوان کشورهایی که سابقه طولانی در تولید محصولات تراریخته دارند نزدیک به ۱۰۰ درصد رسید که نشان‌ می‌دهد کشاورزان این فناوری را نسبت به رقم‌های سنتی ترجیح می‌دهند.

 

 

 

 

سویا، ذرت، پنبه و کلزا مثل سال‌های گذشته چهار محصول اصلی کشت شده در سال 2018 بودند. سویای تراریخته 50%، ذرت تراریخته 30/7%، پنبه تراریخته 24/8% و کلزای تراریخته 5/3% تولید جهانی محصولات تراریخته را به خود اختصاص داده اند.

 

 

 

سایر محصولات تراریخته شامل سیب زمینی تراریخته، یونجه‌ تراریخته، چغندرقند تراریخته، کدوی تراریخته، بادمجان تراریخته، پاپایای تراریخته، سیب تراریخته، گلرنگ تراریخته و نیشکر تراریخته در مجموع 1% تولید محصولات تراریخته را شامل شدند.

 

 

 

سطح زیر کشت محصولات تراریخته‌ای که چند صفت به آن‎ها منتقل شده است، افزایش یافته و ۴۲ درصد از کل سطح زیر کشت محصولات تراریخته را در سطح جهان به خود اختصاص داد.

 

 

 

کشورهای آمریکای لاتین ۷۹/۴ میلیون هکتار محصولات تراریخته کشت کردند.

 

 

 

 10 کشور در آمریکای لاتین محصولات تراریخته را کشت کردند که به ترتیب میزان سطح زیر کشت عبارتند از: برزیل، آرژانتین، پاراگوئه، اروگوئه، بولیوی، مکزیک، کلمبیا، هندوراس، شیلی، کاستاریکا

 

 

 

مجموعا ۱۹/۱۳ میلیون هکتار محصولات تراریخته در سال 2018، در ۹ کشور در آسیا و اقیانوسیه کشت شد.

 

 

 

 

9 کشور در آسیا محصولات تراریخته را کشت کردند که به ترتیب میزان سطح زیر کشت عبارتند از هند، چین، پاکستان، استرالیا، فیلیپین، میانمار، ویتنام، بنگلادش و اندونزی

 

 


اندونزی نیشکر متحمل به خشکی را برای اولین بار در سال 2018 کشت کرد. این محصول تراریخته با همکاری بخش خصوصی و دولتی تولید شده است.

 

 

 

کشور پادشاهی اسواتنی – سوازیلند سابق – با تولید یک رقم پنبه تراریخته جدید مقاوم به آفت به عنوان سومین کشور آفریقایی به جمع تولیدکنندگان محصولات تراریخته پیوست. سودان و آفریقای جنوبی دو کشوری هستند که پیش از اسواتنی کشت محصولات تراریخته را در آفریقا آغاز کردند.




دو کشور اروپایی پرتغال و اسپانیا ذرت تراریخته مقاوم به کرم ساقه‌خوار را کشت کردند.

 

 

بخش بیشتری از سطح زیر کشت محصولات تراریخته به محصولاتی چون سیب زمینی تراریخته مقاوم به قهوه‌ای شدن با کاهش سطح آکریلامید و مقاوم به بیماری بادزدگی، سیب تراریخته مقاوم به قهوه‌ای شدن، بادمجان تراریخته مقاوم به آفت، یونجه تراریخته دارای لیگنین کمتر اختصاص یافت.

 

 

 

 

 

نیشکر تراریخته مقاوم به آفت و متحمل به خشکی، کلزا و گلرنگ تراریخته با اولئیک اسید بالا محصولات تراریخته جدید معرفی شده به کشاورزان در سال 2018 بودند.

 

 

 

استرالیا اولین گلرنک تراریخته دارای اسید اولئیک بالا را کشت کرد.

 

 

 

 

برزیل اولین نیشکر تراریخته مقاوم به حشره و اندونزی اولین نیشکر تراریخته مقاوم به خشکی را کشت کردند.

 

 


پنبه و سویای تراریخته متحمل به نسل جدید علف‌کش، پنبه‌ی دارای گوسیپول کم، یونجه با لیگنین کم و متحمل به علف‌کش، کلزای حاوی امگا ۳ و لوبیا چشم بلبلی مقاوم به آفت برخی از محصولات تراریخته‌ای بودند که مجوزهای جدیدی برای کشت آن ها صادر شد.

 

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اخبار ویژه

اخبار

این پایگاه اطلاع رسانی به کارگروه کشاورزی ستاد توسعه زیست فناوری تعلق دارد.