زیست فناوری کشاورزی

مرکز جامع اطلاع رسانی

واردات کنجاله؛ رقابت خصولتی ها با بخش خصوصی

دبیر انجمن صنفی صنایع روغن کشی ایران، از برخی سیاست های وزارت جهاد کشاورزی انتقاد کرد و گفت: این وزارتخانه با داشتن شرکت های واردکننده نهاده های کشاورزی بویژه کنجاله باعث رقابت منفی در این بخش شده است.

اکبر سبقتی افزود: این در حالی است که طبق اصل ۴۴ قانون اساسی دولت باید به وظایف سیاستگذاری و نظارت بپردازد و تصدیگری در امور را به بخش خصوصی واگذار کند.

 

۶ درصد ظرفیت صنایع روغن کشی خالی است!

وی با اشاره به ظرفیت خالی ۶۰ درصدی  صنایع روغن کشی کشور، اظهار کرد: با وجود ظرفیت اسمی پنج میلیون تنی کارخانه های روغن کشی، به دلیل سیاست های نادرست تعرفه گذاری، نقدینگی و تامین مواد اولیه، در حال حاضر کارخانه ها با ۴۰ درصد ظرفیت فعالیت می کنند.

سبقتی گفت: در صورت تامین مواد اولیه مورد کارخانه های روغن کشی، می توانیم افزون بر تامین نیاز روغن کشور، مازاد آن را صادر کنیم که این امر به سیاستگذاری دولت مربوط می شود.

 

دبیر انجمن صنفی صنایع روغن کشی ایران، با اشاره به چگونگی فعالیت این صنعت اظهار کرد: انجمن روغن کشی در سال ۱۳۷۹ گشایش یافت که با تغییر سیاست دولت در کشت دانه های روغنی تا سال ۱۳۹۲ این صنعت، دچار رکود شد.

وی افزود: با توجه به رویکرد دولت یازدهم مبنی بر حمایت از تولیدکنندگان و توسعه کشت دانه های روغنی در راستای خوداتکایی، فعالیت انجمن روغن کشی دوباره آغاز شد و این صنعت خانه تکانی کرد.

 

سیاست های غیرکارشناسی دولت مانع صادرات

سبقتی همچنین درباره هزینه تولید دانه های روغنی نسبت به روغن خام وارداتی گفت: به دلیل تضاد منافع در این بخش و سیاستگذاری های غیرکارشناسی دولت، با مازاد ظرفیت تولید روبرو هستیم که این امر باعث رقابت منفی می شود. درحالی که می توانیم با صادرات مازاد تولید این مشکل را حل کنیم.

گفتنی است؛ نمایشگاه و همایش بین المللی روغن های خوراکی دانه های روغنی و فراورده های صنایع و ماشین آلات وابسته (seedex2017) از ۷ تا ۱۰ آذر در بوستان گفت و گو برپاست.

 

منبع خبر

 

گروه: واردات خوراک دام و طیور و واردات غذا

 

 

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اخبار ویژه

اخبار

این پایگاه اطلاع رسانی به کارگروه کشاورزی ستاد توسعه زیست فناوری تعلق دارد.